Les Apps a l’escola

Loles González

Loles González
Àrea d’Informàtica, Ciències Audiovisuals i la Seva Didàctica

 

En els darrers anys les tauletes han passat a formar part de la vida quotidiana de molts ciutadans 다운로드. A diferència dels ordinadors, tenen un funcionament totalment tàctil i molt intuïtiu per a qualsevol usuari. Aquest fet ha provocat que el sector educatiu comenci a incorporar-les per aconseguir un model d’ensenyament-aprenentatge més interactiu 다운로드.

El desenvolupament d’aplicacions, més conegudes com a Apps, creix a un ritme vertiginós i de vegades resulta complicat arribar a trobar aquelles que més utilitat ens poden oferir 다운로드.

A continuació us en recomanem algunes propostes tant per a l’ús dels mestres com dels alumnes.

Dr <a class=이클립스 최신버전 다운로드. Panda" width="90" height="90" />El taller del Dr. Panda

Aquesta aplicació mostra diferents vehicles segons la seva utilitat, com ara taxi, ambulància, cotxe de bombers, de policia, etc 다운로드. En primer lloc, els nens han de portar el vehicle al taller, on els faran les diferents tasques que necessitin: neteja interior i exterior, canvi de rodes 다운로드. Per tot això, es posa a l’abast dels infants diferents tipus d’eines.
Un cop revisat el vehicle, ja pot sortir a la carretera. Això requereix una coordinació i una habilitat motriu dels nens 리눅스 인터넷.
Aquesta necessitat és la que ha fet que l’aplicació sigui molt emprada per treballar amb nens que presenten dificultats en aquests aspectes 다운로드.

Robot HulotEnsenya’m a llegir – El robot Hulot

Es tracta d’una eina educativa inspirada en Montessori amb activitats i contes per aprendre a llegir a casa i a l’escola 다운로드. Dissenyada en col·laboració amb mestres i pensada per a nens a partir de cinc anys. Ofereix tres nivells de lectura i tres tipus de lletra: de pal, d’impremta i lligada Platoon download. En acabar cada lectura, hi ha activitats de comprensió lectora que permeten que els nens avancin i superin els nivells de la història i de les activitats al seu propi ritme.
Disponible en cinc idiomes per facilitar tant la pràctica de la llengua materna com l’aprenentatge d’altres llengües.

BigcityBig City Small World

Aplicació creada pel British Council per a l’aprenentatge de la llengua anglesa. Presenta tot un conjunt d’històries que tenen lloc a Londres i inclou un àudio per poder llegir simultàniament mentre els nens visualitzen vinyetes o còmics que els facilitaran la comprensió.

Encuentra el intrusoEncontrar el intruso

Joc adreçat a nens a partir de tres anys en què han de descobrir d’entre quatre imatges la que no té relació amb les altres. El nivell de dificultat va augmentant de manera progressiva. Creat amb l’objectiu de fer pensar els nens.

AB_mathAB Math

Aplicació pensada per desenvolupar la capacitat matemàtica dels nens a partir del joc. Permet seleccionar l’operand amb el qual es vol treballar i el nivell de dificultat.
També permet treballar l’ordenació numèrica a partir de jocs en què els nombres es van movent mentre estan tancats en pilotes de futbol o pastissos.

El oledor exploradorEl Oledor Explorador

Es tracta del primer conte que ha estat adaptat a pictogrames per a nens amb TEA. Aquesta aplicació destaca per tractar-se d’un projecte crowdfunding desenvolupat per il·lustradors, psicòlegs i professionals especialitzats.
El conte és interactiu i conté tots els pictogrames necessaris per tal que els nens el puguin seguir sense dificultats. Per això inclou pictogrames tàctils, il·lustracions interactives que es transformen o fan alguna acció en tocar-les.