A DRAMA PROJECT! UN GRAN PONT UNIVERSITAT-ESCOLA

Àrea de Llengües Estrangeres i Didàctica

Dur una obra de teatre en anglès a escoles d’educació infantil i d’educació primària és el producte final d’un projecte de treball que protagonitza la primera matèria optativa de la menció d’anglès i que agrupa alumnes de 4t de les dues etapes educatives 카카오 tv 다운로드. Des de l’inici dels graus, les professores implicades han mantingut aquest projecte, tot adaptant-lo i millorant-lo per aconseguir que tant l’experiència d’aprenentatge dels alumnes de 4t com l’experiència teatral dels infants de les escoles fos cada vegada més rica windows xp 영문판.

IMG_9100

La valoració que en fan els alumnes de la Facultat, així com la valoració que se’n fa des de les escoles, sempre és molt positiva 코박스 에임트레이너 다운로드. Entre altres comentaris, i centrant-nos en els nostre alumnes, es valora per sobre de tot el fet de poder dur el projecte a terme, poder acabar la feina fent l’obra de teatre davant de nens i nenes que han treballat els continguts i les cançons gràcies als materials que se’ls fa arribar unes setmanes abans de la representació 지니 진한색 지도 다운로드.

Veure com els infants comprenen, responen de manera verbal o no verbal, canten les cançons i gaudeixen és el que fa que tot el procés de treball que s’inicia al setembre sigui altament significatiu 윈도우10 프리셀 다운로드.

El projecte es presenta el primer dia de classe: es demana als alumnes que facin grups 다운로드. Cada grup selecciona un conte o una història.  Un cop acordada la seva proposta amb la professora, s’inicia el procés de reescriptura del conte (de vegades inclou la traducció cap a l’anglès, d’altres només inclou l’adaptació i simplificació de la llengua) i la redacció del guió de l’obra de teatre Bypass.apk download. Es dóna als alumnes una sèrie de pautes que cal respectar: entre altres qüestions, totes les obres de teatre han d’incloure cançons o chants, també cal adequar la llengua al nivell dels infants i fer un bon ús de la repetició 다운로드.

kr

En paral·lel, a classe es presenten diversos recursos didàctics (jocs, cançons, recursos plàstics, etc.) i es demana als alumnes que també n’incloguin al class pack 다운로드. La idea del class pack sorgeix de la pràctica autèntica que fan les companyies de teatre que van a les escoles catalanes a representar les seves obres de teatre 버들팩. En tots els casos, fan arribar a les escoles propostes d’activitats en forma de fitxes de vocabulari, de propostes per fer pràctica oral, etc. i també molt sovint arxius mp3 amb les cançons i rimes que es cantaran a les obres. Emmiranllant-nos en aquesta pràctica, els alumnes preparen el seu class pack i, en alguns casos, fins i tot recursos materials que després deixen a les escoles.

IMG_9028

Cada curs hem anat a escoles diferents a representar-hi obres diferents per a públics diferents. El curs 2015-2016, les nostres obres han estat les següents:

Educació Infantil:

The Rainbow Fish, Good Friends, The turtle and the Rabbit

(ESCOLES) Escola Lavínia, Escola Sant Martí, Escola Vedruna Àngels

Educació Primària:

Gruffalo, Around the World in 80 days, Inside Out, How to catch a star, Brave Little Tailor

(ESCOLES) Escola Nostra Senyora de Lurdes, Escola St Martí, Vedruna Àngels, La Merced

Des de sempre, l’àrea de Llengües Estrangeres i la seva Didàctica ha apostat pel teatre com a gran potenciador de les capacitats comunicatives dels estudiants. La transversalitat que ofereix aquest recurs fa possible aprenentatges rics i amb sentit, des de l’expressió de sentiments, la interacció i el treball col.laboratiu, al desenvolupament de l’autocrítica i l’espontaneïtat, tot tenint present el repte de veure les cares dels infants gaudint i participant de la creació final, the play!   

IMG_9099

kr