L’ukelele com a eina d’expressió musical amb els infants de 0 a 6 anys

Un tutorial pensat pels mestres

 

Oriol Aguilar.Alumni.Mestre de música

Membre actiu de la Cia Com Sona afreeca 다운로드?

comsona@comsona.cat

www.comsona.cat

 

Les possibilitats pedagògiques de l’ukelele són immenses 다운로드. Tot i que és un instrument de corda petit, les seves característiques tècniques (cordes de molt baixa tensió, longitud, portabilitat, preu, etc.) fan que aquest petit instrument esdevingui un gran company de batalla jsp 여러 파일.

L’origen de l’ukelele es remunta a les illes de Hawaii. Segons sembla, a partir de la colonització per part dels portuguesos al s 다운로드. XIX, Hawaii va adaptar els instruments d’origen portuguès, com el cavaquinho, a la seva música, tot i que els hawaians sostenen que aquest instrument ja existia amb anterioritat. 

El nom original de l’instrument és ukulele, que sembla que és una paraula composta entre dos mots —uku (‘puça’) i lele (‘que salta’)— i que faria referència a la seva mida reduïda 다운로드. El nom amb què l’instrument s’ha popularitzat posteriorment és ukelele 성 키우기 다운로드. Molts músics i grups l’han adoptat i incorporat a la seva música actual.

Recordo, quan era petit (i és una sensació que encara és ben viva d’adult), notar la textura harmònica a partir del petit acompanyament de piano que feia la nostra mestra de música mentre cantàvem una cançó 다운로드. La sensació era molt plaent. Sí, sentir un acompanyament harmònic ens agrada, ens ajuda a afinar més i millor el que cantem i sobretot fomenta una sensació de gaudi immediata. 

És per això que l’ukelele es converteix en una eina molt útil des del punt de vista pedagògic, ja que permet acompanyar cançons de repertori de manera fàcil i efectiva 스위치 nsp 다운로드.

Fa uns quinze anys, quan vaig descobrir aquest meravellós instrument, vaig quedar fascinat. És una gran eina amb un cos i un volum molt reduïts, molt fàcil de transportar i amb una projecció de so increïble 다운로드. Si vens del món de la guitarra (com era el meu cas), de seguida t’hi sents còmode, ja que és com tocar-ne les primeres quatre cordes però una quarta més amunt 다운로드. La relació es manté, però quatre notes per sobre. Amb molt poc temps d’aprenentatge, de seguida pots acompanyar cançons amb una sèrie de tècniques molt bàsiques, tant d’acords com de “rascats” i arpegiats.

És interessant que, amb quatre acords, els mestres puguin acompanyar les cançons dels infants i poder afegir a l’experiència de cantar la possibilitat de sentir-se acompanyats de manera rítmica i harmònica. 

És important, també, no oblidar el repertori tradicional i popular bàsic, que any rere any es va cantant a les escoles al costat de les noves cançons i de les músiques més modernes. 

Amb l’objectiu d’ajudar els mestres, estudiants i familiars que canten amb els infants a fer servir l’ukelele per acompanyar-los, neix un curs especialment dedicat a això. 

Està adreçat a mestres i educadors que treballen amb infants de 0 a 6 anys; és a dir, bàsicament, educadors d’escola bressol i d’educació infantil. Com que la cançó és una eina molt valuosa en aquestes etapes, no hi ha res millor que tenir una eina musical de comunicació amb els infants com un ukelele per poder cantar tots junts cançons a l’aula.

Si algú s’anima a fer el curs, trobareu més informació en aquests    Tutorial