HISTÒRIA DE CATALUNYA AMB CANÇONS

Àrea de Ciències Socials i Experimentals

00 - PortadaEl passat 9 de desembre de 2014 es va celebrar a l’Auditori de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL l’acte “1714: la història de Catalunya amb cançons”, en el qual es van interpretar diverses obres musicades per Antoni Ros-Marbà amb textos de Jaume Picas i Miquel Desclot, en què es narrava la història de Catalunya 슈퍼마리오 이미지 다운로드.

Les obres van ser interpretades pel grup instrumental, el cor d’alumnes de 5è i 6è i els solistes de l’IEA Oriol Martorell juntament amb el Cor Blanquerna, i acompanyats pels estudiants de primer curs dels graus en Educació Infantil i Educació Primària de la Facultat vimeo 비공개.

El concert va unir la música i la poesia amb la història, l’escola i la universitat, mestres, estudiants i pares. Mentre gaudíem del concert vam fer un viatge en el temps, des de la prehistòria fins als nostres dies 보스2버그판 apk.

De la prehistòria i el món antic, amb molta diferència el període més llarg de tots, se’n presenta la primera cançó: “Els avantpassats”, que descriu amb quatre pinzellades què feien ja els homes i les dones d’aquells temps en aquest tros de terra, que segles després s’acabaria anomenant Catalunya 다운로드.

De l’època medieval, moment que es considera l’inici de la presa de consciència com a país i dels orígens de la nostra llengua, vàrem escoltar tres cançons: “El comte Guifré el Pilós”, “Jaume I” i “Els almogàvers” 다운로드.

De l’època moderna, tres més: “L’emperador Carles V”, “El tractat dels Pirineus” i “La Guerra de Successió”, aquesta darrera és la que recorda explícitament els fets que es van esdevenir fa 300 anys 데인저러스 메소드 다운로드. De la “Guerra de Successió”, n’hi ha dues versions: la que es va censurar i la versió original del mestre Jaume Picas, que és la que es va cantar a l’Auditori rpg vx ace rtp.

I, finalment, dues de l’època contemporània, La Guerra Civil” i l’Onze de Setembre”, en record també de les darreres diades celebrades 다운로드.

Aquella Història de Catalunya amb cançons va suposar, en aquell moment, als anys 70, per a molts dels qui aleshores érem infants, descobrir que aquí també havien passat molts fets dels quals, fins aleshores, gairebé ningú no ens havia parlat 일러스트레이터 cc 2017 다운로드. Tot cantant, infants i grans, coneixíem o recordàvem una part de la nostra història.

També avui, gràcies a aquestes cançons, continuem coneixent i recordant aquells esdeveniments; unes cançons que, com a futurs mestres, podreu continuar cantant amb els alumnes de les escoles on treballareu 다운로드.

Ara es reedita el disc aprofitant la commemoració del Tricentenari 1714-2014. El disc uneix l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i la veu solista de Nina; i com a narradors d’excepció, Lluís Soler i Lloll Beltran. Editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

maxresdefaultPer a més informació, podeu consultar:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/Els-Matins/Es-reedita-el-disc-Historia-de-Catalunya-amb-cancons/video/5235111/

http://latrinca.blogspot.com/2014/12/historia-de-catalunya-amb-cancons-cd.html