EL XAMFRÀ, CENTRE DE MÚSICA I ESCENA DEL RAVAL, GUARDONAT AMB EL PREMI NACIONAL DE CULTURA 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat 5 d’octubre apareixia la notícia que el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) reconeixia amb el Premi Nacional de Cultura 2020 el projecte cultural Xamfrà, liderat per l’Ester Bonal, juntament amb un gran equip humà i incansable que treballa sempre al seu costat e4u dic download. La Capella del MACBA acollirà el proper diumenge 29 de novembre l’acte de lliurament, si la situació actual, deguda a la pandèmia, ho permet.

L’Ester Bonal ha estat sempre un referent dins l’àmbit de l’educació i moltes  vegades hem pogut gaudir de la seva presència en els Graus d’Educació de Blanquerna-URL 다운로드. El projecte Xamfrà, el qual ens ha compartit a través de xerrades i conferències en diverses ocasions, va començar l’any 2004 i ràpidament va créixer, essent guardonat en diverses ocasions en reconeixement a la seva tasca d’integració social i artística 다운로드. L’entitat treballa per l’educació integral de les persones, ha creat espais de trobada als barris del Raval, Sant Antoni i el Poble-sec, on milers d’infants, joves i famílies s’han pogut trobar per fer música, teatre i dansa 닌텐도 r4 다운로드.

Avui nosaltres volem fer el nostre particular homenatge al seu equip i al seu projecte, i és per això, que l’Ester Bonal ens comparteix les reflexions que apareixeran publicades en la propera Circular del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), en relació al reconeixement rebut pel projecte Xamfrà 시뮬링크 다운로드.

«Penso que ens cal urgentment preguntar-nos i repreguntar-nos sobre allò que escoltem, que llegim als mitjans, a les xarxes…, i no quedar-nos els dubtes per nosaltres 다운로드. Ens cal comunicar-nos i compartir-los més que mai, si volem seguir remant contra el tsunami de la banalització de les nostres vides. De vida, només en tenim una, cadascú la seva, però la condició humana passa per viure-la gaudint d’allò que aquesta condició ens fa singulars com a espècie: la capacitat i la necessitat de gaudir de l’inútil, com diu Nuccio Ordine: la cultura 다운로드. La cultura, allò que, abans que la perversió del mercat  en fes un “producte” de compra-venda, era i és un bé comú i necessari que al compartir-lo enriqueix a tothom.”

Xamfrà i tantes altres iniciatives de participació cultural anònima seguim i seguirem treballant pel compliment dels drets humans i culturals 다운로드. El compliment d’aquests drets universals no hauria de ser Ítaca, hauria de ser el port d’on el vaixell de cada Ulisses, de cada persona, en salpés 다운로드.

Xamfrà i tantes altres iniciatives, són actituds vitals i per això no defallim, i si mai hem de deixar de fer la nostra tasca des d’on ho havíem fet fins ara, segur que trobarem la manera de tornar-hi, perquè és en aquesta actitud on rau el sentit del “per què” i “per a què” d’allò que som i fem.»

Malauradament, la crisi sanitària i econòmica que estem vivint actualment, fa que ara més que mai, sigui necessari visualitzar aquests tipus d’entitats 다운로드. És per aquest motiu que us convidem a visitar l’Efecte papallona, un vídeo creat per Xamfrà que trenca una llança per l’EDUCACIÓ i les ARTS, que tantes vegades queden en l’últim pla de l’agenda política, però que són tan necessàries per aprendre a ser persones.

Des d’aquest altaveu volem felicitar a tots els equips humans que estan al darrere d’iniciatives similars, tan necessàries en aquests moments i volem felicitar de manera especial al projecte cultural Xamfrà pel nou reconeixement, desitjant que pugui ser el far per a moltes altres iniciatives com la seva.

Àrea de Música de la F.P.C.E.E. Blanquerna-URL