CINEFÒRUM: TREBALL DE VALORS EN COMUNITAT

Àrea d’Educació i Societat

Marta Moll i Alba Serrano

Estudiants de 3r del Grau en Educació Primària

El passat 17 de març de 2016 vam tenir el plaer de participar en el cinefòrum organitzat des de l’Àrea d’Educació i Societat de la nostra facultat 다운로드. Segons González (1996), el cinefórum es una activitat grupal on a partir del llenguatge cinematogràfic o el cinema i a través d’una dinàmica interactiva o de comunicació entre els seus participants, es pretén arribar al descobriment, la interiorització i la vivència d’unes realitats i actituds latents en el grup o projectades en la societat 김연우 여전히 아름다운지.

El cinefòrum d’aquest any anava orientat a promoure l’educació per la pau, un objectiu que no només és important conèixer sinó també intentar mantenir i més quan malauradament la violència segueix sent portada de la majoria de diaris nacionals i internacionals 다운로드.

Abans del dia previst per al cinefòrum, cada un dels grups de seminari format pels alumnes de tercer d’Educació Infantil i d’Educació Primària va poder vionar i treballar les diferents pel·lícules, prèviament escollides per l’Àrea d’Educació i Societat 다운로드.

Aquestes pel·lícules es titulaven:

  • El noi del pijama de ratlles
  • En terra de ningú
  • Mandarines
  • Les tortugues també volen
  • La gran final
  • I, ara, on anem 드림하이1 다운로드?
  • L’onada
  • Promeses

01 DSC_0868~2

Marta Moll i Alba Serrano, moderadores del Fòrum

De cada un dels seminaris, van sortir un parell de voluntaris per preparar i presentar cada una de les obres als alumnes de primer curs d’Educació Infantil i d’Educació Primària 다운로드. A nosaltres dues, ens va tocar presentar la pel·lícula “En terra de ningú” i, després de parlar-ho amb el nostre grup de seminari, vam creure convenient crear una breu presentació per ajudar el públic a entrar en context. En aquest cas, la trama s’emmarca en de la guerra entre Bòsnia i Sèrbia (1992-1995) 다운로드. Després del visionat de la pel·lícula vam voler crear un ambient de debat per parlar entre tots d’aquest tema.

Com a futures mestres, sabem que hem d’estar preparades per, en qualsevol moment, tenir feedback amb la classe i adaptar les activitats a les seves característiques per tal que siguin al màxim de profitoses possible 다운로드. És per això que anàvem preparades tant per si la classe era molt nombrosa, com si no n’era; tant per si tenien moltes ganes de participar com poques 디아블로3 맵핵 다운로드. Adaptant- nos-hi, vam llançar a l’aire unes quantes preguntes per comentar-les una mica i vam compartir un document al Drive amb els diferents grups de seminari de primer per tal que en poguessin parlar més tranquil·lament en petit comitè 유튜브 뮤직 다운로드.

Algunes de les preguntes eren: 

  • Quin creieu que és el paper dels mitjans de comunicació en els conflictes armats?
  • Quins elements positius o negatius podem extreure de la relació que es crea entre els tres soldats atrapats? 
  • Quin paper juga l’ONU? 
  • Quins temes importants es poden extreure de la pel·lícula?
  • Quina idea us n’endueu? 
  • Quin és el moment de la pel·lícula que us ha cridat més l’atenció?
  • Com a futurs mestres, com treballaríeu el tema de la pau amb els nens i nenes?

Des del nostre punt de vista, hem vist la importància d’aquesta activitat proposada per la Facultat per diferents raons. En primer lloc, el fet de poder assumir un rol que poques vegades hem assumit durant el transcurs dels nostres estudis, ens ha permès poder posar en pràctica una nova manera de fer de mestres. En segon lloc, pensem que el fet que els alumnes de primer tinguin l’ocasió d’apropar-se a la manera de fer dels alumnes de tercer els pot donar una visió més àmplia de com podrien ser d’aquí a un parell d’anys. Per últim, el fet que docents d’universitat i estudiants de diferents nivells reflexionin junts sobre temes cabdals com la pau, crea una comunitat educativa que dóna valor a la forma de treballar de la nostra universitat.

Per tot això i perquè creiem que necessitem un món més humà on el tema de la pau prengui més rellevància, creiem que aquesta iniciativa s’hauria de seguir mantenint tot fent que l’activitat d’enguany fos només un punt de partida.

REFERÈNCIES

González, J. (1996). El cine en el universo de la ética. Madrid: Anaya.