El PROJECTE ARTÍSTIC INTERDISCIPLINARI: Deu anys d’emocions compartides.

Equip de professorat  del Projecte Artístic Interdisciplinari. Àrees d’Educació Musical, Educació Visual i Plàstica i Educació Física de la FPCEE Blanquerna                   L’estenedor, segona titulació en educació infantil. curs 16-17 El Projecte Artístic Interdisciplinari dels estudis d’Educació de Blanquerna ha arribat als deu anys. Deu anys de treballar per a la integració de les disciplines artístiques en l’educació, de codocència en equips formats per docents de les àrees d’educació musical, educació física i educació visual i plàstica, d’acompanyar els futurs i les futures mestres en els seus processos creatius.  Recentment, hem tingut l’ocasió… Continuar »


EL XAMFRÀ, CENTRE DE MÚSICA I ESCENA DEL RAVAL, GUARDONAT AMB EL PREMI NACIONAL DE CULTURA 2020

                El passat 5 d’octubre apareixia la notícia que el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) reconeixia amb el Premi Nacional de Cultura 2020 el projecte cultural Xamfrà, liderat per l’Ester Bonal, juntament amb un gran equip humà i incansable que treballa sempre al seu costat e4u dic download. La Capella del MACBA acollirà el proper diumenge 29 de novembre l’acte de lliurament, si la situació actual, deguda a la pandèmia, ho permet. L’Ester Bonal ha estat sempre un referent dins l’àmbit de l’educació i moltes  vegades hem pogut… Continuar »


Benvinguts al segle XXI! Benvinguts a l’humanisme tecnològic!

Miquel Àngel Prats – @maprats  Professor titular de tecnologia educativa a la FPCEE Blanquerna-URL Àrea de TIC dels estudis d’educació Segons les darreres dades de la UNESCO, la pandèmia del COVID-19 ha tingut a més del 90% dels estudiants del món de 188 països confinats a casa i sense classes presencials. En aquest context, les universitats i els centres educatius i formatius es troben brindant la seva formació a través de tecnologies digitals, o ho estan intentant, de manera que l’alumnat amb o sense experiència prèvia en formació en línia s’ha vist immers en classes no presencials 마더 데레사의 편지.… Continuar »


Aprenentatge i cohesió per iniciar la universitat

Àrea d’Educació Física al Grau D’Educació Infantil i al Grau d’Educació Primària Els estudiants de quart de magisteri de Blanquerna-URL organitzen una jornada amb dinàmiques sobre l’Educació, dirigida a l’alumnat nouvingut  Des de l’any passat, vam iniciar el curs acadèmic amb una Jornada de Benvinguda i Cohesió dirigida als alumnes de primer curs, on el moviment, la paraula, el contacte físic i la reflexió pedagògica, són l’eix principal d’un conjunt de dinàmiques que es duen a terme a les nostres instal.lacions esportives i que volen afavorir el coneixement entre l’alumnat.  Aquesta jornada suposa un gir radical en la manera d’enfocar les… Continuar »


La dimensió social de l’escola en temps de pandèmia

Montserrat Alguacil, Maria Carme Boqué El 2020 restarà per sempre com un any definit per la presència d’una pandèmia que va sacsejar tots els àmbits de la societat, inclòs el de l’educació. Davant la complexitat de la situació i la necessitat de confinament s’ha posat de relleu que la discussió sobre la innovació educativa, present en els últims anys, no ha aprofundit en el veritable sentit de l’educació escolar 미드나이트 인 파리 다운로드. En el moment actual, el debat social s’ha centrat, majoritàriament, en aspectes didàctics, tècnics, emocionals i de conciliació familiar, oblidant la funció socialitzadora dels centres educatius. L’educació… Continuar »


Quins valors (o quina falta de valors) ha destapat la crisi de coronavirus arreu del món?

Alain Blomart, doctor en Antropologia per la Sorbona i professor a la FPCEE Blanquerna-URL Un aspecte positiu del coronavirus és que ens ha fet replantejar els hàbits i els fonaments de les nostres societats, que han actuat com a mirall. Concretament, la manera de reaccionar dels governs i dels ciutadans davant d’aquesta crisi sanitària ha evidenciat els valors (o la manca de valors) dels diferents països 해요tv 다운로드.     Sense pretendre ser exhaustiu, podríem presentar deu valors: 1. Honestedat o falta de sinceritat: el coronavirus ha posat a prova la transparència dels governs, alguns dels quals, des que es… Continuar »


Les pintures d’Oriol Mora

"Fum" i "Signe"

El fi últim de la meva pintura es crear una estructura que reflecteixi l’enigma de l’existència 웹 하드 일괄 다운로드. -Arshile Gorky.  Pintor nordamericà d’origen armeni (s. XX – expressionisme abstracte) El moment del CANVI A principis del segle passat, quan es parlava d’abstracció i avantguarda en pintura, de fet s’iniciava l’abandó d’una tècnica: la que pretén representar la tercera dimensió 다운로드. Aquesta s’associarà progressivament al mon de la imatge fotogràfica. Aquells pioners fugien dels anomenats “efectes” –fuga, sfumatto, trompe-l’oeil…– justament pel que ténen d’il·lusió òptica, i els deixaven per a ús dels pintors de l’acadèmia 사기열전 다운로드. Tampoc volien… Continuar »


L’ukelele com a eina d’expressió musical amb els infants de 0 a 6 anys

Un tutorial pensat pels mestres   Oriol Aguilar.Alumni.Mestre de música Membre actiu de la Cia Com Sona afreeca 다운로드? comsona@comsona.cat www.comsona.cat   Les possibilitats pedagògiques de l’ukelele són immenses 다운로드. Tot i que és un instrument de corda petit, les seves característiques tècniques (cordes de molt baixa tensió, longitud, portabilitat, preu, etc.) fan que aquest petit instrument esdevingui un gran company de batalla jsp 여러 파일. L’origen de l’ukelele es remunta a les illes de Hawaii. Segons sembla, a partir de la colonització per part dels portuguesos al s 다운로드. XIX, Hawaii va adaptar els instruments d’origen portuguès, com el… Continuar »


EL JUEGO LIBRE: un derecho infantil

Dra. Roser Vendrell Mañós   http://recerca.blanquerna.edu/estudi-infancia/inici/ El niño necesita conocer su entorno para poder relacionarse con él y la manera más natural de hacerlo, durante los primeros años, es mediante el juego libre. Así, esta actividad pasa a ser una necesidad casi de supervivencia, lo que la convierte en un derecho más de la infancia, como lo son también el derecho a la alimentación, a la salud, o a la educación. Esta atribución del juego como derecho tiene una historia muy breve. Hemos de esperar hasta 2013, año en que el Comité de los Derechos del Niño publica la “Observación… Continuar »


EL JOC LLIURE: un dret dels infants

Dra. Roser Vendrell Mañós  http://recerca.blanquerna.edu/estudi-infancia/inici/ En aquest document presentem, en primer terme, una delimitació conceptual del joc. Posteriorment oferim un argumentari que facilita la comprensió, des d’una perspectiva psicopedagògica, de la importància que té en el desenvolupament dels infants, incidint prioritàriament en l’etapa de 0 a 6 anys 유니티 무료 다운로드. Finalment, incidim en el paper de l’adult en relació amb el joc, tant pel que fa als familiars com als professionals que treballen en l’atenció a la infància.    L’infant necessita conèixer el seu entorn per poder interaccionar-hi, i la forma més natural de fer-ho, durant els primers anys de vida,… Continuar »