Aprenentatge i cohesió per iniciar la universitat

Àrea d’Educació Física al Grau D’Educació Infantil i al Grau d’Educació Primària

Els estudiants de quart de magisteri de Blanquerna-URL organitzen una jornada amb dinàmiques sobre l’Educació, dirigida a l’alumnat nouvingut 

Des de l’any passat, vam iniciar el curs acadèmic amb una Jornada de Benvinguda i Cohesió dirigida als alumnes de primer curs, on el moviment, la paraula, el contacte físic i la reflexió pedagògica, són l’eix principal d’un conjunt de dinàmiques que es duen a terme a les nostres instal.lacions esportives i que volen afavorir el coneixement entre l’alumnat. 

Aquesta jornada suposa un gir radical en la manera d’enfocar les benvingudes als nou alumnat dels estudis d’Educació de la nostra facultat, procurant oferir des del primer dia, una mirada molt concreta a com hem d’entendre i de fer, en educació. 

La proposta es planteja des la visió de comunitat educativa en la que participem l’alumnat i el professorat universitari 다운로드. Els alumnes de quart curs d’Educació son els encarregats de preparar i implementar les dinàmiques durant la jornada als seus nous companys i companyes de primer curs amb el suport i retorn del professorat 오페라에서 동영상 다운로드. Més enllà de dinamitzar els jocs, el protagonisme de l’alumnat de quart rau en el seu testimoniatge i apadrinament als estudiants de primer centrat en dos aspectes fonamentals: quines són aquelles competències que cal desenvolupar un estudiant universitari; i iniciar la reflexió sobre l’educació a través del manuscrit “Les 16 paraules per a fer bonica l’educació” d’Eva Bach 솔리드 웍스 2014 다운로드.

La dinàmica es desenvolupa al llarg de tot un matí en el que tots els alumnes de primer curs d’educació primària i educació infantil passen en petits grups per diferents espais creats on es proposen activitats de caire interdisciplinari que pretenen fomentar el coneixement entre ells i elles, la cooperació, la reflexió i el sentiment de pertinença a la seva nova comunitat educativa 스위치 포트나이트 다운로드. Cada espai o estació està liderat per un grupet d’alumnes de quart curs que a més de desenvolupar l’activitat, proposen una reflexió al final entorn a dues paraules suggerides per l’Eva Bach i el seu mestratge entorn al què vol dir ser estudiant universitari 다운로드. La jornada acaba amb una dansa multitudinària en la que participen tots i totes.

El caire vivencial i competencial d’aquesta proposta de benvinguda no pretén qüestionar o posar en dubte altres propostes acadèmiques, sinó d’imaginar-nos plantejaments alternatius en el que les sinergies entre iguals, les relacions interpersonals i el protagonisme actiu de l’alumnat i professorat es plantegin, des del primer dia, com a un aspecte clau en el seu procés formatiu com a futurs i futures mestres 대성마이맥 강의 다운로드.